Volkswagen nu îi va despăgubi pe clienții care au cumpărat mașini echipate cu motoare diesel după izbucnirea scandalului Dieselgate în 2015- a decis cea mai înaltă instanță de drept comun din Germania- relatează DPA.

Curtea Federală de Justiție din Germania motivează că cei care au cumpărat astfel de vehicule nu pot dovedi că au fost înșelați. Decizia are efect asupra a peste 10.000 de cazuri nerezolvate împotriva Volkswagen.

Producătorul auto a fost de acord să plătească 830 de milioane de euro la începutul acestui an, după ce a ajuns la un acord cu Federaţia Asociaţiilor de Consumatori din Germania. Banii vor fi împărțiți între cei aproximativ 260.000 de şoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model şi de anul de fabricaţie al maşinii.

În Statele Unite, compania germană s-a oferit să repare sau să răscumpere peste 550.000 de mașini, după ce, în 2015, a recunoscut că vehiculele au un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Cei mai mulți dintre americani au ales să înapoieze mașinile și au primit de la Volkswagen compensaţii între 5.100 şi 10.000 de dolari, pe lângă valoarea estimată a vehiculului.

Articolul precedentAndrea Bocelli își cere scuze după un discurs controversat
Articolul următorPSD răspunde acuzațiilor lui Klaus Iohannis