Klaus Iohannis atacă dur PSD și UDMR / Kelemn: Președintele e ca un roboțel care împrăștie ură

Președintele Klaus Iohannis- atac dur la adresa PSD. Șeful statului a afirmat că social-democrații sunt de vină pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Declarațiile vin după ce Iohannis s-a întâlnit astăzi cu ministrul de interne Marcel Vela și cu șeful DSU, Raed Arafat.

„ Se știe că în starea de urgență când în vestul Eurpei erau multe cazuri și morți în România am avut un număr limitat de decese și cazuri. Autoritățile și-au făcut treaba, lucrurile au mers bine. La început lucrurile au mers bine, până acum câteva săptămâni. Dar această situație nu a convenit PSD-ului. Atunci, PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate PSD controlează încă majorități în Parlament. PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă proiectul privind autonomia. PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament.”

Șeful statului a mai acuzat Partidul Social-Democrat că ar fi creat intenționat o criză sanitară.

„Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!

Ce să mai spui? Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză pentru ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul.”- a declarat Klaus Iohannis.

Partidul Social Democrat răspunde acuzațiilor lui Klaus Iohannis, care a declarat că partidul este responsabil de numărul mare de infectări cu coronavirus. Purtătorul de cuvânt al social-democraților, Lucian Romașcanu, a spus, într-o conferință de presă la sediul partidului. că șeful statului apără guvernul PNL, un guvern „criminal și incompetent”.

„După ce Guvernul lui a pierdut lupta cu pandemia, acum Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. (…) Toată lumea s-a săturat să asculte aceeași placă obosită – PSD e de vină”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. El a catalogat discursul președintelui Iohannis drept unul „jenant”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, îl acuză pe Klaus Iohannis că nu arată ca un președinte echidistant, ci ca un robot care împrăștie ură în societate.

Kelemen Hunor a declarat, joi, pentru Mediafax, că România nu are în momentul de față un Executiv și un președinte care să gestioneze criza sanitară și economică.

„Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că a citit „așa-zisa declarație a așa-zisului președinte” și a constatat că acesta are idei extrem de puține și extrem de fixe.

Articolul precedentCehia: Peste 16.000 de cazuri de COVID-19
Articolul următorPeste 1300 de români vor să voteze prin corespondență