Cehia: Peste 16.000 de cazuri de COVID-19

Sunt peste 16.000 de cazuri de coronavirus în Cehia, a anunțat ministrul sănătății ceh, citat de Reuters. Cele mai multe focare din țară sunt într-o regiunie minieră din est dar și în Praga-unde în urmă cu 2 zile s-au înregistrat 101 de cazuri.

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri, autoritățile din Cehia încearcă să îmbunătățească programul „Carantinarea inteligentă” care urmărește persoanele infectate și îi identifică pe contacții acestora. Ministerul Sănătății spune și că vor efectua din în ce mai multe teste. Tot marți, în Cehia, peste 7.400 de persoane au fost testate, cele mai multe de la începutul lunii mai.

Ieri s-au înregistrat 278 de cazuri în toată țara, a doua cea mai mare creșterre zilnică în iulie- mai anunță autoritățile.

În total, Cehia a înregistrat 16.093 de cazuri de la declanşarea epidemiei în martie, cu 11.429 însănătoşiri până în prezent şi 374 de decese cauzate de boala COVID-19.

Autoritățile au declarat că nu vor să mai impună măsuri stricte de izolare în toată țara, așa cum s-a întîmplat în luna martie.

Articolul precedentRepublica Moldova: Numărul alegătorilor din regiunea transnistreană creşte constant
Articolul următorKlaus Iohannis atacă dur PSD și UDMR / Kelemn: Președintele e ca un roboțel care împrăștie ură