Descoperirea vaccinului împotriva coronavirus face un pas uriaș

Speranțele privind vaccinul CORONAVIRUS au făcut progrese uriașe după ce compania  Johnson & Johnson a publicat rezultate care arată o protecție puternică la maimuțe, după inoculare, potrivit express.co.uk.

Un studiu realizat de Johnson & Johnson arată că lucrul la un vaccin, care a fost testat pe maimuțe, creează un răspuns imunitar puternic care protejează împotriva infecției după o singură doză. Compania este candidat principal la un vaccin care protejează  împotriva infecției cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, în studiile pre-clinice. Datele, care au fost publicate în Nature, arată că vaccinul a creat un răspuns imun, așa cum s-a demonstrat prin „neutralizarea anticorpilor”.

Acesta ne arată că vaccinul a prevenit infecția, oferind o protecție completă sau aproape completă la plămâni împotriva virusului la primatele non-umane în studiul pre-clinic.

În urma cercetărilor, a început acum un studiu clinic de faza 1 / 2a la oameni a candidatului la vaccin la voluntarii sănătoși din SUA și Belgia.

Paul Stoffels, MD, vicepreședinte al Comitetului Executiv și Chief Scientific Officer, Johnson & Johnson a declarat: „Suntem încântați să vedem aceste date pre-clinice, deoarece arată că candidatul nostru la vaccinul SARS-CoV-2 a generat un răspuns puternic la anticorpi și a furnizat protecție cu o singură doză.

Aceste constatări ne oferă încredere pe măsură ce progresăm în paralel dezvoltarea vaccinului și fabricarea, având început un proces de faza 1 / 2a în iulie, cu intenția de a trece într-un studiu de faza 3 în septembrie.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 1.356 de noi cazuri în ultimele 24 de ore / 35 de de decese
Articolul următorMircea Lucescu prezentat oficial la Dinamo Kiev