Candidații PSD pentru sectoarele 2 și 3: Onțanu și Bădulescu

Social democrații validează joi, în ședința CexN, candidaturile partidului pentru sectoarele din București. La sectoarele 1,4,5 și 6 vor candida primarii PSD în funcție, iar la sectoarele 2 și 3 candidații PSD vor fi Neculai Onțanu și Auerlian Bădulescu, au declarat surse din conducerea PSD, potrivit știrilor Digi 24.

Neculai Onțanu este fostul primar al sectorului 2, fost membru UNPR, actualmente fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). Onțanu își anunțase deja candidatura la Primărie, susținut de ADER și PPUSL.

Conform unor sondaje comandate de PSD, Onțanu are un scor asemnănător cu cel al actualului viceprimar, Dan Cristian Popescu, care va candida, cel mai probabil, independent.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei în funcție, va candida la sectorul 3, sector considerat de necâștigat de PSD și PNL. Candidatura lui Bădulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cât mai puternic, cu un candidat cât mai vocal, în Robert Negoiță, devenit marele dușman al PSD.

Cei 6 candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

După ce a declarat în repetate rânduri că PSD va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul nu dublează alocațiile și nu majorează cu 40% punctul de pensie, Marcel Ciolacu se vede obligat să își asume documentul și să înceapă negocierile pentru depunerea unei moțiuni.

În partid, dacă în ceea ce privește depunerea unei moțiuni părerile sunt destul de hotărâte, liderii susținând că este nevoie de o moțiune, lucrurile stau altfel referitor la șansele moțiunii, puțini fiind cei care cred că o moțiune de cenzura trece.

PSD are nevoie de voturile Pro România și UDMR. Cei din urmă au anunțat că nu vor semna o moțiune, iar voturile Pro România sunt negociate de Victor Ponta.

Articolul precedentIndia și China se află în cursa construcțiilor de-a lungul unei frontiere disputate
Articolul următorHuawei depășește Samsung în vânzările de smartphone-uri, pentru prima dată