Cercetătorii au descoperit locul exact în care Vincent Van Gogh a pictat ultimul său tablou

Cercetătorii au găsit locul în care Vincent Van Gogh a pictat ultimul său tablou. Anunțul descoperirii a fost făcut de Muzeul Van Gogh din Amsterdam, transmite The Guardian.

Locul în care Van Gogh a pictat ultima sa capodoperă, probabil chiar cu câteva ore înainte de a muri, a fost identificat cu ajutorul unei cărți poștale. Scena surprinsă în tabloul „Rădăcini de Copac” a fost prima oară ilustrată pe o carte poștală din satul Auvers-sur-Oiseau, din apropierea Parisului, în care artistul se afla înainte de a muri.

După un studiu comparativ al cărții poștale și al tabloului, cercetătorii au ajuns la concluzia că este „foarte probabil” să fi găsit locul unde Vincent Van Gogh a tras ultimele sale tușe. Trunchiul principal, care apare în tablou, a supraviețuit până astăzi, la 130 de ani de la moarte artistului.

Vincent Van Gogh a pictat ultimul său tablou în dimineața de 29 iulie 1890, înainte de a se sinucide împușcându-se în piept. Locul ultimei sale picturi a fost descoperit chiar cu puțin timp înainte de a se împlini 130 de ani de la moarte sa.

Articolul precedentThomas Pesquet va fi primul astronaut european dintr-o misiune pe naveta SpaceX
Articolul următorTrafic restricționat în București cu ocazia Zilei Imnului Național / Care vor fi străzile blocate