Thomas Pesquet va fi primul astronaut european dintr-o misiune pe naveta SpaceX

Thomas Pesquet, astronaut la Agenția Spațială Europeană, este primul astronaut european care a fost acceptat în echipajul SpaceX, pe una dintre navă spațială reutilizabile Dragon. Nava spațială din a cărui echipaj face parte astronautul va decola din Statele Unite în 2021.

Misiunea va purta numele de Alpha și nava spațială va decola din baza din Cape Canaveral, Statele Unite. Este a doua misiunea a astronautului european către Stația Spațială Internațională.

Thoomas Pesquet a declarat că este „încântat” să fie primul european care participă la o misiune la bordul noilor nave spațiale deținute de americani. Astronautul a spus că „este foarte interesant” faptul că va compara aceste noi nave spațiale cu cele vechi rusești Soyuz, cu care acesta a mai zburat.

Numele misiunii, Alpha, vine de la constelația Alpha Centauri, cea mai apropiată de Pământ. Numele a fost ales după o competiție unde aproximativ 47 din cele 27 de mii de intrări au sugerat că Alpha este numele potrivit pentru misiune.

Față de vechile capsule rusești, Soyuz, noile nave spațiale Dragon permit 4 astronauți la bord, față de 3 în cazul Soyuz-urilor.

A trecut aproape un deceniu de când ultimul astronaut european a zburat în Spațiu din Statele Unite. Este vorba despre Roberto Vittori, care a participat la o misiune în Spațiu în 2011.

 

Articolul precedentMarius Bodea, fost deputat PNL, devine „oficial membru USR-PLUS” / Care este motivul plecării sale din PNL
Articolul următorCercetătorii au descoperit locul exact în care Vincent Van Gogh a pictat ultimul său tablou