Primul posibil infectat cu COVID-19 din Coreea de Nord nu are virusul / Acesta ar fi fugit din Coreea de Sud

La o zi după ce Coreea de Nord anunţase primul său caz de COVID-19, s-a confirmat faptul că respectivul nu are coronavirus. Potențialul infectat ar fi trecut ilegal spre Coreea de Nord, după ce tot el ar fi trecut ilegal spre Coreea de Sud acum 3 ani, scrie BBC

La o zi după ce Kim Jong Un, liderul Coreed de Nord, a anunțat că „s-ar putea spune viciosul virus a intrat în ţară”, autoritățile afirmă că potențialul infectat nu este listat nici ca pacient COVID-19, dar nici ca suspect care ar fi intrat în contact cu persoane purtătoare ale virusului.

Bărbatul de 24 de ani ar fi trecut acum 3 ani spre Coreea de Sud şi s-a întors în oraşul Kaesong, la frontiera cu Coreea de Sud, recent. Bărbatul ar fi trecut pe sub un gard ce desparte cele două țări, apoi printr-o țeavă ar fi ajuns în Marea Galbenă unde a înotat până în Coreea de Sud.

Este totuși foarte rar ca cineva să se mai întoarcă în Coreea de Nord după ce a reușit să ajungă în Coreea de Sud.

Autoritățile nord-coreene au realizat teste și pentru doi contacți ai celui care era potențial infectat cu COVID-19, dat testele au ieșit negative.

Statisticile arată că țara ar înregistra 50 de cazuri pe zi, populația fiind de 50 de milioane de locuitori. În același timp, autoritățile nord-coreene nu au confirmat niciun caz de COVID-19, lucru care este contestat de experți.

 

Articolul precedentCât de mortal este noul coronavirus? / Statisticile globale ale deceselor din anumite cauze în 2020
Articolul următorLudovic Orban: Limitarea programului pentru terase, cluburi și purtarea măștii în spatii deschise pe litoral, în analiză